Dragostea oarba nu asculta de ratiune si de constiinta.

566364

Atitudinea provocatoare incurajeaza imoralitatea. Prea  adesea, femeile timpului nostru, atat cele casatorite, cat si cele necasatorite, nu manifesta retinerea care se cuvine fata de sexul opus. Daca sunt ingaduite, asemenea atitudini slabesc sensibilitatea morala si orbesc mintea pana cand pacatul pare sa nu mai fie atat de respingator.

Poate ca unele femei nu au avut nicio intentie pacatoasa in sine, dar, prin comportamentul lor, au incurajat barbatii care sunt slabi si care au nevoie de sprijin moral din partea celor care le sunt prieteni.

Dragostea dominata de impulsuri. Tinerii se lasa influentati aproape intru totul de impulsuri. Ei nu ar trebui sa cedeze sau sa se lase captivati atat de usor si atata de repede de infatisarea exterioara a acelora de care s-au indragostit. Daca exista vreun timp in care sa fie nevoie de luciditate si de intelepciune, atunci acesta este timpul curteniei. Dar adevarul este ca asemenea trasaturi sunt prea putin prezente in practica actuala.

Nevoia de a cultiva trasaturi nobile de caracter. Practicile legate de curtenie isi au radacinile intr-o conceptie gresita cu privire la casatorie. Ele se ghideaza dupa impulsuri si pasiuni oarbe. Prin urmare, cele mai curate simtaminte ale inimii si cele mai nobile trasaturi ale caracterului raman necultivate.

Dragostea oarba nu asculta de ratiune si de constiinta. Aceea iubire care nu are o temelie mai buna decat satisfacerea simturilor este oarba, de necontrolat si nestapanita. Onoarea, adevarul si toate capacitatile inalte si nobile ale mintii sunt aduse in sclavia pasiunii. Prea adesea, omul care este legat in lanturile acestor simtaminte irationale este surd fata de vocea ratiunii si a constiintei; nici argumentele si nici amenintarile nu il pot face sa inteleaga nebunia acestei situatii.

RECOMAND:

Cincizeci de umbre ale lui Grey” – E.L. James este o carte foarte frumoasa, cu idei geniale si pe parcursul citirii te tine cu sufletul la gura. Se citeste cu usurinta, chiar relaxanta si o recomand cu toata inima. Daca esti hotarat sa o cumperi, mai jos ti-am lasat cateva indrumari pentru o usoara comandare.

Iti  recomand sa comanzi cu incredere de pe ACEST LINK de pe site-ul oficial. Astfel poti putea face livrarea coletului la adresa ta.

La efectuarea comenzii poti solicita optiunea “ Deschizi coletul” si ai posibilitatea sa deschizi coletul la livrare si sa verifici continutul acestuia.

Lasă un comentariu