Obiceiul risipei si trandaviei prevenite

          s560x316_obiceiuri_dacice

            Obiceiul risipei  si trandaviei prevenite prin incurajarea independentei financiare. In perioada studiilor scolare, multi studenti ar beneficia de educatia cea mai valoroasa, daca ar ajunge independent financiar si s-ar intretine singuri. In loc sa faca imprumuturi sau sa depinda de sacrificiul de sine al parintilor., tinerii si tinerele ar face bine sa se descurce pe cont propriu.

           Aceasta ii va ajuta sa inteleaga valoarea banilor, a timpului, a resurselor fizice si a ocaziilor si ar fi mult mai putin expusi ispitei de a cultiva obiceiul trandaviei si si al risipei. Lectia economiei, a sarguintei,  a renuntarii la sine, a administrarii eficiente a banilor si a statorniciei  in atingerea  obiectivelor se va dovedi a fi cea mai importanta parte a pregatirii lor pentru lupta vietii.

Lectia autointretinerii pe care o invata studentul va exercita si o influenta si asupra institutiei de invatamant in care se afla, contribuind la evitarea datoriilor care apasa asupra multor scoli si care au jucat un rol atat de semnificativ in diminuarea eficientei acestora.

           Obiceiurile rele se formeaza mai usor decat cele bune. O neglijenta, adesea repetata, devine un obicei. O fapta gresita pregateste calea alteia. Prin repetare,  aceea fapta devine un obicei. Obiceiurile rele se formeaza mai usor decat cele bune, dar renuntarea la ele este mai dificila.

           Este nevoie de mult mai putin timp sa strici caracterul unui copil decat sa intiparesti principii si obiceiuri bune pe tablitele sensibile ale sufletului sau. Numai prin veghere constanta si printr-o continua corectare a greselilor putem spera sa indreptam inclinatiile rele. Procesul de educare trebuie sa inceapa de timpuriu, deoarece daca nu veti proceda astfel, lucrarea voastra viitoare va fi foarte dificila.

Invatati-i pe copii principiu dupa principiu, invatatura dupa invatatura, putin aici, putin acolo.

RECOMAND:

Cum sa scapati de obiceiurile proaste – Suzanne Levert, Gary Mcclain este o carte foarte frumoasa, cu idei geniale si pe parcursul citirii te tine cu sufletul la gura. Se citeste cu usurinta, chiar relaxanta si o recomand cu toata inima. Daca esti hotarat sa o cumperi, mai jos ti-am lasat cateva indrumari pentru o usoara comandare.

Iti  recomand sa comanzi cu incredere de pe ACEST LINK de pe site-ul oficial. Astfel poti putea face livrarea coletului la adresa ta.

La efectuarea comenzii poti solicita optiunea “ Deschizi coletul” si ai posibilitatea sa deschizi coletul la livrare si sa verifici continutul acestuia.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s