STIAI ca Fericirea se invata??

human-emotion-happiness-1

Un eminent profesor universitar a facut odata o vizita unei femei celebre pentru intelepciunea ei. Profesorul tinea cursuri despre  “ contextul psihocultural al starilor de fericire sociale si individuale.” Un lucru ii scapase in toti acesti ani de cercetare si munca la catedra: cum anume poate fi resimtita fericirea. Nu se intrebase niciodata daca el insusi era fericit, si numai in ultimul timp – dupa ce sotia il parasise, isi daduse seama ca de ani buni nu mai rasese si nimic nu-i mai oferise prilej de bucurie.

Asa ca venise la femeia cea inteleapta pentru a o intreba ce este fericirea. Inteleapta a zambit cu intelepciune si l-a servit pe oaspete cu o cafea, cu un aer absent, profesorul a luat ceasca; femeia a inceput sa toarne cafea si nu s-a oprit nici atunci cand ceasca s-a umplut, iar cafeaua a inceput sa curga pe masa.

Profesorul s-a indignat. “De ce nu sunteti atenta? Vedeti ce faceti!” s-a rastit el. Vorbele lui n-au tulburat-o insa pe femeie. Aceasta turna in continuare cafea. Abia dupa ce a golit cafetiera si toata cafeaua se raspandise pe fata de masa, a inceput si ea sa vorbeasca.

“ Vreti si lapte la cafea? ” l-a intrebat senina. Cu vocea gatuita de furie, profesorul a strigat rosu la fata: “Chiar nu vedeti? Ceasca este plina! Cum ar mai putea incapea si lapte?”

“  Dragul meu domn profesor”, i-a explicat ea rabdatoare, ca si cand ar fi avut de-a face cu un copil. “ Ma intrebati despre fericire, dar nu sunteti deloc pregatit sa auziti raspunsul. Pur si simplu nu mai aveti loc pentru nimic inlauntrul dumneavoastra. Daca vreti sa aflati ce este fericirea, trebuie mai intai sa uitati de tot ceea ce credeti ca stiti despre ea.”

Mintea trebuie sa fie golita pentru a putea prelua noi informatii. Aceasta este premisa pentru orice proces de descoperire intelectuala. Daca ne punem intrebarea de ce anume avem nevoie ca sa traim si sa fim fericiti, nu avem voie sa ne ferim de anumite domenii. Trebuie sa fim pregatiti sa punem totul sub semnul intrebarii, mai ales lucrurile de care ne-am atasat.

Pentru ca inima noastra sa se poata umple de iubire si fericire, trebuie ca mai intai sa fie golita de tot ceea ce s-a fixat ca inlocuitor al fericirii: goana dupa placeri, setea de avere si teama de a o pierde.

E greu de aflat ce anume ne trebuie pentru a trai fericiti, dar exista o certitudine: fericirea nu se poate cumpara ca ultimul mmodel de Mercedes.

RECOMAND:

Fericire in dar” este o carte foarte frumoasa, cu idei geniale si pe parcursul citirii te tine cu sufletul la gura. Se citeste cu usurinta, chiar relaxanta si o recomand cu toata inima. Daca esti hotarat sa o cumperi, mai jos ti-am lasat cateva indrumari pentru o usoara comandare.

Iti  recomand sa comanzi cu incredere de pe ACEST LINK de pe site-ul oficial. Astfel poti putea face livrarea coletului la adresa ta.

La efectuarea comenzii poti solicita optiunea “ Deschizi coletul si ai posibilitatea sa deschizi coletul la livrare si sa verifici continutul acestuia.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s