Invata arta de a asculta

ascultare-300x160

Tuturor le place un bun ascultator. Atunci ce este asa de greu de facut? Fiecare dintre noi este interesat in mod vital de ce se intapla cu el insusi. Este foarte flatant cand cineva ne asculta cu adevarat. “Cu cat asculti mai bine, cu atat mai bine aud ceilalti. ”

Este nevoie de exercitiu pentru a invata sa fii un ascultator mai bun.  Adesea este nevoie de straduinta pentru a invata sa nu vorbesti in numele altora. Lasa-I pe ceilalti sa termine ceea ce au de spus. Si nu ceda tentatiei naturale de a veni intotdeaunea cu o relatare proprie dupa ce acestia au terminat de vorbit. Deseori este bine sa ii lasi pe ceilalti sa aiba ultimul cuvant.

Mergi la creier si cand te afli acol, reaminteste-ti unele din conversatiile pe care le-ai avut astazi cu oamenii pe care i-ai intalnit. Ai ascultat cu adevarat ceea ce au spus? Ai mentinut un bun contact vizual si nu ti-ai lasat privirea sa rataceasca in timp ce te gandeai la ce urma sa spui? I-ai facut sa fie eroii conversatiei, sau te jucai in mod inconstient de-a cel mai destept? Le-ai acordat timp sa termine ce aveau de spus? Dupa ce au terminat de vorbit, ai asteptat un moment inainte sa vorbesti, sau te-ai grabit cu comentariile tale?

Pune-te si in pielea celuilalt. Imagineaza-ti ca tu esti posibilul client, cu propiile tale probleme si griji, avand la dispozitie o suma limitata de bani de cheltuit pentru a rezolva doar una dintre aceste probleme. Apoi imagineaza-ti ca cineva ca tine incearca sa iti vanda ceva. Simti ca persoana respective se gandeste la interesul tau? Simti ca intr-adevar ii pasa daca iti rezolvi problema sau pur si simplu este interesata de a face o vanzare si de a castiga niste bani numai in beneficiul ei?

Determina-te sa fii un bun ascultator si programeaza-te pentru acest tel. Dupa ce iti revezi performanta pe ecranul mental, sterge orice fapta care nu te face fericit si fa un nou film mental cu solutia care vrei sa fie. Decide-te!! Doreste! Si asa va fi!

Poti incepe de AICI!

Astept pareri in rubrica comm  si daca ti-a placut poti da o piscatura la butonul like si share:)

Lasă un comentariu